Je adem is als een anker

een plek in jou, die er altijd is om naar terug te keren
Je ademt zoals je leeft, en zoals je leeft zo adem je

Er zit ontzettend veel wijsheid in hoe je ademt en hoe de adem beweegt in je lijf. Je kunt niet zonder adem en je adem is er altijd. Enkel in het hier en nu, je kunt tenslotte niet gisteren of alvast voor morgen ademen.

Je adem voorziet je lichaam van zuurstof en heeft een grote functie in het verwerken van je afvalstoffen, daarnaast is je adem een spiegel van je eigen patronen, van wat er leeft in het nu, ieder moment opnieuw. Je herkent wellicht dat je adem op slot kan schieten, wanneer je schrikt of spanning ervaart. Je adem hoog en oppervlakkig in je borst beweegt bij stress of juist heel licht en ruim bij ontspanning. Zo spiegelt je adem dus steeds wat er NU is.

We ademen gemiddeld 20.000 keer per dag, grotendeels onbewust. We kunnen onze adem bewust beïnvloeden. Door je adem bewust te veranderen, kun je je zenuwstelsel en je staat van zijn beïnvloeden. Hoe jij je voelt in het moment, kun je dus bewust beïnvloeden met je adem. Dat maakt je adem samen met die bewustwording een mooie toeganspoort naar meer voelen in plaats van denken.

Doordat we gewend zijn, en onze maatschappij daar ook veelal op ingericht is, worden onze keuzes voornamelijk vanuit ons hoofd gemaakt. Hoe zouden die keuzes zijn, als we meer gericht zouden zijn op de signalen die ons lichaam ons laat ervaren? Met adem komen we in contact met die signalen van ons lichaam, met dat wat ervaren wil worden. Maak kennis met de verschillende manieren van ademwerk, die jou weer dichter bij jezelf en je gevoel brengen.

” The quality of our breath expresses our inner feelings”

T.K.V. Desikachar

Herken jij je in het volgende?

 • Je zit veel in je hoofd, gevangen in veel gedachten;
 • Je voelt weinig verbinding met je lijf;
 • Je kunt lastig grenzen voelen en aangeven;
 • Je ervaart veel spanning en stress;
 • Je houdt graag controle en laat je leiden door je angsten;
 • Je zit vast in bepaalde overtuigingen en patronen;
 • Je vindt het lastig om te voelen, je emoties toe te staan en te uiten;
 • Je vindt het lastig om je open te stellen naar de mensen om je heen.

Hoe zou het voor je zijn als het anders kan?

 • Je meer rust ervaart in je hoofd;
 • Jij je verbonden voelt met jezelf, jouw lijf en de mensen om je heen;

 • Je in je lijf kunt voelen waar je grenzen liggen en die durft aan te geven;
 • Je meer ontspanning en rust ervaart;
 • Je meer ruimte, overgave, vertrouwen en vrijheid ervaart in jezelf;
 • Je inzicht krijgt in patronen, overtuigingen en triggers en deze kunt gaan waarnemen in het moment;

 • Je jouw authentieke zelf mag ervaren, omarmen en zijn.

Ademwerk

Omdat ieder adempatroon uniek is, heeft ieder zijn eigen behoeften, verlangens en voorkeuren. Daarom is iedere ademsessie of traject afgestemd op jou.

Ik werk veelal met de Bewust Verbonden Ademhaling, maar ook andere ademmethodieken en -technieken kunnen hierbij ingezet worden.

De Bewust Verbonden Ademhaling is een ademhaling waarbij we volledig ademen met het middenrif en de pauzes tussen de in- en uitademing én tussen de uit- en de inademing weglaten. Door je adem ononderbroken te activeren op een ritme dat vol en gemakkelijk is kunnen vastgezette spanning, sensaties, emoties, herinneringen en overtuigen vrij komen en verwerkt worden. Hierdoor ontstaat ruimte waardoor jij meer verbinding creëert met je verlangens, behoeftes, onderbewuste en jouw intuïtie. Met je authentieke zelf.

In een ademsessie word je uitgenodigd te blijven, daar waar je gewend bent te vertrekken. Door juist daar waar het pijnlijk, verdrietig, spannend of angstig voelt, zacht aanwezig te blijven met je adem, ontstaat er ruimte voor heling, voor compassie en stroming.

Een ademsessie werkt door op verschillende niveaus; fysiek, mentaal/emotioneel en energetisch. Een diepe innerlijke reis.

Als je regelmatig verbonden ademt, ga je ruimte voelen, omdat je adem weer vrij en vol kan stromen. Wat resulteert in meer verbondenheid met jezelf, meer ontspanning en een gevoel van vertrouwen en vrijheid. Je gaat voelen dat je adem je anker is waar je altijd naar terug kunt keren. Je meer veiligheid en bedding in jezelf gaat ervaren. Ook spreek je met deze ademhaling het zelfhelende vermogen van je lichaam aan, wat op alle niveaus voelbaar zal zijn.

Met adem naar meer ruimte en vrijheid in jezelf?

Gun jezelf die authentieke versie van jezelf!

Naar aanbod

Trauma Release

Een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen.

Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning. Met gerichte oefeningen, waarbij we de psoas spier aanspreken, help jij je systeem weer te herinneren deze spanning los te laten en je lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.

Trauma kan ontstaan als je wil vluchten of vechten maar nergens heen kunt. Hierdoor kan je zenuwstelsel overweldigd raken en kun je je lichamelijke instincten niet volgen. Het zet zich vast in je lichaam, het slaat op en dit kan zorgen voor blokkades.

Trauma kan heel groots klinken, en dit kan het natuurlijk ook zijn, maar het is echter je zenuwstelsel wat zich in het moment niet kan reguleren, waardoor iets opgeslagen wordt in je lichaam. Wellicht heb je gemerkt dat praten dan ook niet alles oplost, wellicht heb je op mentaal niveau iets opgelost , maar merk je in het dagelijks leven dat je nog steeds tegen terugkomende zaken oploopt, die gerelateerd zijn aan dat trauma.

Een trauma of opgeslagen chronische stress en spanning, is soms heel bewust in je bewustzijn, maar het kan ook een onbewust iets zijn. Soms gaat het om iets uit jonge jaren, geboorte of overgenomen trauma uit je familiesysteem.

In deze therapie geven we je lichaam de kans om dat wat destijds niet kon, alsnog te doen zodat deze spanning en blokkades uit je lichaam losgelaten kunnen worden.

Plan direct een sessie

“The body remembers what the mind forgets”

Martha Manning

Herken jij je in het volgende?

 • Je ervaart klachten gerelateerd aan trauma;

 • Je hebt last van burn-out verschijnselen en/of depressie;

 • Je voelt je overmatig vermoeid;

 • je hebt last van rug-,nek- & schouderklachten;
 • Je zoekt verlichting bij chronische ziekten;

 • Je hebt last van migraine

 • Je ervaart veel stress en piekert veel;

 • Je mist veerkracht;

 • Je maakt je vaak zorgen en ervaart paniek.

Herken jij je in één of meerder punten, ben je benieuwd of deze therapievorm ook iets voor jou kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact met met op.

Ik wil meer weten